Płyn zimowy do spryskiwaczy -gdzie tanio kupić

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gomar
    Rider
    • 2012
    • 480

W ubiegły piątek na trasie ze Śląska do Zamoscia wypsikałem w pastuchu cały płyn heh Kupiłem ten z biedronki (ostatnie dwa akurat były). I powiem, że jestem na tak. Nie zalatuje za szczególnie, ładnie czyści.
    Warto jednak poruszyc temat dbania o wycieraczki, latem kupiłem boscha. I w sumie długo nie nacieszyłem się ich aksamitną pracą. Ciekawi mnie czy właśnie jakiś słaby płyn nie pomógł im się zużyc i zostawiac smugi.
    SPRZEDAM! Nakładki na rączkę fotela do OII :
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...046007#1046007

Komentarz

• pedros
      RS
      • 2009
      • 1958
      • Volkswagen
      • BFQ 1.6 MPI 102 KM
      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Na portalu aukcyjnym znalazłem 30 l za 45 brytto oferta dla firm z METANOLEM :diabelski_usmiech

Komentarz

• Enriquez
        RS
        • 2009
        • 7685
        • Superb III (3V3)

Co myślicie o tym?

Pozdrawiam
        Marcin

Komentarz

• Sebastian_M26
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 1823
          • Superb II (3T4)

Jak chcesz wdychać opary metanolu i walczysz o każdą złotówkę to dobry wybór.
          Seria 188KM/270Nm na 95RON

Komentarz

• Enriquez
            RS
            • 2009
            • 7685
            • Superb III (3V3)

O kurde - faktycznie Dzięki!
            Pozdrawiam
            Marcin

Komentarz

• darek_w
              Ambiente
              • 2015
              • 100
              • Octavia I combi (1U5)
              • BFQ 1.6 MPI 102 KM
              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

W okresie wczesno-jesiennym, w lokalnym Auchan zakupiłem pewien zapas SONAX XTREME - opakowanie 4 litry po 10,99 PLN. Obecnie mają go w cenie 14,99 PLN.
              Nie pozostawia mazów na szybie ani plam na lakierze, jedynie zapach mógłby być mniej intensywny.
              O3 STYLE+AMAZING

Komentarz

• spj
                ModeratoRS
                • 2009
                • 3534
                • Octavia IV combi (NX5)

darek_w, też używam SONAX XTREME i jestem zadowolony (po wcześniejszym biedronkowym po którym nie mogłem domyć szyby i lakieru - widocznie w biedrze trafiałem na ten gorszy), wcześniej kupowałem wysyłkowo albo w lokalnym sklepie motoryzacyjnym, dopóki nie odkryłem, że mają go właśnie w Auchan (letni także) w przystępnej cenie, ale po Twoim wpisie widzę, że się zorientowali, że to dobra cena i poszła w górę
                Pozdrawiam,
                Paweł

Harmonogram spotów w Pomorskie OCP
                Grupa lokalna Pomorskie OCP na fb

Komentarz

• darek_w
                  Ambiente
                  • 2015
                  • 100
                  • Octavia I combi (1U5)
                  • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                  • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez spj
                  darek_w, też używam SONAX XTREME i jestem zadowolony (po wcześniejszym biedronkowym po którym nie mogłem domyć szyby i lakieru - widocznie w biedrze trafiałem na ten gorszy), wcześniej kupowałem wysyłkowo albo w lokalnym sklepie motoryzacyjnym, dopóki nie odkryłem, że mają go właśnie w Auchan (letni także) w przystępnej cenie, ale po Twoim wpisie widzę, że się zorientowali, że to dobra cena i poszła w górę
                  Ta niższa cena, to było wystawienie palety widocznie z ubiegłego sezonu. W tym samym czasie letniego SONAXA puścili po 3,99 PLN :diabelski_usmiech
                  O3 STYLE+AMAZING

Komentarz

• spj
                    ModeratoRS
                    • 2009
                    • 3534
                    • Octavia IV combi (NX5)

Zamieszczone przez darek_w
                    Zamieszczone przez spj
                    Ta niższa cena, to było wystawienie palety widocznie z ubiegłego sezonu. W tym samym czasie letniego SONAXA puścili po 3,99 PLN :diabelski_usmiech
                    Może i z ubiegłego. Przeczytaj termin przydatności na SONAXie i zostaniesz miło zaskoczony
                    Pozdrawiam,
                    Paweł

Komentarz

• darek_w
                      Ambiente
                      • 2015
                      • 100
                      • Octavia I combi (1U5)
                      • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez spj
                      Zamieszczone przez darek_w
                      Zamieszczone przez spj
                      Może i z ubiegłego. Przeczytaj termin przydatności na SONAXie i zostaniesz miło zaskoczony
                      Czytałem przed zakupem , jest bezterminowo ważny, dlatego letniego też mam już zapas :diabelski_usmiech
                      O3 STYLE+AMAZING

Komentarz

• cytrynowiec
                        L&K
                        • 2015
                        • 1056
                        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

W obecnej chwili to chyba cysterna z płynem do spryskiwaczy potrzebna, i najlepiej ciągnąć ją za sobą z podłączeniem do auta. :wink: U mnie nieźle sprawował się koncentrat Sonax z destylowaną, ale ostatnio przy okazji w niezłej cenie kupiłem większą ilość Motula Vision Classic do -20. Prawie bezzapachowy, bez smug. Zobaczymy co na to karoseria i uszczelki :wink:

Komentarz

• spj
                          ModeratoRS
                          • 2009
                          • 3534
                          • Octavia IV combi (NX5)

cytrynowiec, rzeczywiście schodzi tego ostatnio tyle, że zastanawiałem się czy się gdzieś jakaś nieszczelność zrobiła i wylatuje pod samochód a nie na szyby, ale okazuje się, że wszystko jest szczelne.

Zostałem zmuszony na szybko do zakupu płynu, bo zaskoczyło mnie, że zapasy się skończyły, a myślałem, że jeszcze trochę mam :shock:
                          Pojechałem więc do Auchan i okazało się, że z Sonaxa mieli tylko zimowy ale ten bez nano. Wziąłem, bo nie było nic innego wartego uwagi. Jak się okazało ten płyn śmierdzi strasznie, wg mnie jakby wymiocinami, a wg ojca (któremu dolałem pół butelki, bo się okazało, że mu się przed chwilą skończył) palonym bakelitem, czyli można uznać, że ma zapach wymiocin połączony z palonym bakelitem - nic przyjemnego i w dodatku nie ma lejka dołączonego, do którego zdążyłem się przyzwyczaić przy wersji z nano, a te które miałem nie pasowały do tej butelki.

Poza tym zmywa dobrze i smug nie zostawia.

Reasumując: nie polecam!
                          Pozdrawiam,
                          Paweł

Komentarz

• darek_w
                            Ambiente
                            • 2015
                            • 100
                            • Octavia I combi (1U5)
                            • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

spj - w lokalnym auchan również kiepski wybór zimowych płynów .
                            Zdjąłem z półki ostatnie 3 butelki litrowe koncentratu ( -60 ) psik-psik autolandu, dość dobrze go wspominam z minionych lat.
                            Odnośnie jeszcze biedronkowej aury, otóż chwalona była z organiki natomiast totalna klapa z chemipacku. Przed mrozami zalewałem na działce urządzenia sanitarne i trafiłem na jeszcze innego producenta tego płynu. Mam jeszcze jedno opakowanie i może wleję parę kropel dla testów.
                            O3 STYLE+AMAZING

Komentarz

• dudek_t
                              L&K
                              • 2008
                              • 1421

Cytrynowiec, Motula używam już drugi sezon, wypsikałem go pewnie ze 100 litrów we wszystkich samochodach i mogę z czystym sumieniem polecić. Dodatkowo ma bardzo dobrą cenę 15zł/5 litrów. Na lakierze nie ma żadnych śladów.

Co do zużycia. Dwa tygodnie temu jadąc do Krakowa (460km) zużyłem prawie 10 litrów a i tak wstrzymywałem się z pryskaniem.

Komentarz

• Maicroft
                                Moderator
                                S_OCP MemberModeratorr
                                • 2004
                                • 25757
                                • Audi

Zamieszczone przez dudek_t
                                Dodatkowo ma bardzo dobrą cenę 15zł/5 litrów
                                Gdzie go po tyle sprzedaja ?? Bo ja w hurcie mam go drozej :lol:
                                Spritmonitor.de

Komentarz

• PieTrzaK
                                  L&K
                                  • 2009
                                  • 1323
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

W Bstoku w Galonie jest bodajze za 14zl za 5l.

Komentarz

• cytrynowiec
                                    L&K
                                    • 2015
                                    • 1056
                                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

dudek_t, na razie idzie druga piątka, ale pogoda się zrobiła, więc chwila odpoczynku, ale pierwsze wrażenia pozytywne. Czysta szyba bez zamazów, smug, bez smrodu, dobra konsystencja (orlen jakiś oleisty był i śmierdzący) i faktycznie cena atrakcyjna 14,00/5L bo promocja była w hurtowni motoryzacyjnej i wziąłem więcej, ale chyba zostanie ze mną na dłużej :wink:

Komentarz

• pawulon40
                                      Drive
                                      • 2015
                                      • 43

Dobre płyny są w JULA , w dobrej cenie zimowe , sam tam kupuję

Komentarz

• dudek_t
                                        L&K
                                        • 2008
                                        • 1421

Zamieszczone przez Maicroft
                                        Zamieszczone przez dudek_t
                                        Dodatkowo ma bardzo dobrą cenę 15zł/5 litrów
                                        Gdzie go po tyle sprzedaja ?? Bo ja w hurcie mam go drozej :lol:
                                        Conajmniej dwa sklepy w Białymstoku mają po tyle. Stratne chyba nie są :diabelski_usmiech

Komentarz

• dragster
                                          Elegance
                                          • 2009
                                          • 895
                                          • Honda

W Castoramie Adixol 4l po 11,98.
                                          Silnik R18A2.
                                          http://www.dadrl.org.uk
                                          http://www.lightmare.org

Komentarz

Pracuję...